Stranden

Stranden Willemstad

Curaçao beschikt over ongeveer 38 stranden, variërend van rotsachtig, tot lange baaien met goudgele en witte stranden. De stranden van Willemstad bieden voor elk wat wils. Zo zijn er stranden waar u perfect kunt snorkelen, maar ook stranden waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en genieten van het water. Romantische baaitjes en gezellige volksstranden, Willemstad heeft het allemaal. 

Stranden in Willemstad en omgeving

Seaquarium
Dit strand is erg populair en geliefd bij toeristen. Vooral in het weekend en tijdens vakanties zijn er veel badgasten die komen voor de watersportmogelijkheden of om heerlijk aan het prachtige strand te liggen. Op dit strand kunt u parasols en strandstoelen huren. Ook de exotische palmen zorgen voor voldoende schaduw. Op Seaquarium worden verschillende watersportactiviteiten georganiseerd. Het water is zeer geschikt voor de gevorderde windsurfer.

Avila Beach Hotel
Dit strand ligt aan het gelijknamende Avila hotel en is in het weekend alleen toegankelijk voor hotelgasten. Doordeweeks biedt dit strand alle ingrediënten voor een rustige, onbezorgde dag. Avila Beach ligt in een kleine, rustige baai en is geschikt voor kinderen en volwassenen. Kleine kinderen kunnen pootje baden in het ondiepe gedeelte van het strand. Ook is er een aangrenzend terras waar u kunt genieten van een lekker hapje en drankje. Het strand ligt op ongeveer vijftien minuten afstand van de wijk Punda, in Willemstad.

caracasbaai-curacaoCaracasbaai
Deze baai ligt in het oosten van de hoofdstad, ter hoogte van het Underwater Park. De Caracasbaai is populair bij snorkel liefhebbers.  Er is tevens een snackbar aanwezig . Het water van de Caracasbaai is niet geschikt voor kinderen en onervaren zwemmers. De golfslag kan onrustig zijn.

 

 

Marie Pompoen
Dit gezellige strand ligt aan de weg van Punda naar het Seaquarium, vlakbij het SuperClubs Breezes Curacao.Het strand van Marie Pompoen is rotsachtig en lang. Met het witte zand en de rustige golven, staat Marie Pompen bekend als een echt volksstrand. Tevens is het mogelijk om hier een lekker hapje te eten in het visrestaurant Seaside Terrace. Hier wordt verse vis geserveerd.

Parasasa
Dit strand ligt dichtbij Willemstad en grenst aan het Curacao Mariott Beach Hotel. Het strand wordt door een zanderige landtong in tweeën verdeeld. Parasasa heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kunt u aan de ene kant van het strand goed surfen, door de hoge golven die hier zijn. Aan de andere kant van het prachtige strand is het water rustig en kunt u genieten van de zon en het kalme water.

mambobeachMambo Beach
Mambo Beach is een erg populair en geliefd strand. Niet alleen kunt u hier heerlijk zonnen en ontspannen, ook kunt u hier genieten van verschillende optredens van allerlei bekende artiesten. Mambo Curacao ligt aan de zuidkust van het eiland, op ongeveer vijf kilometer afstand van de hoofdstad. Overdag een strand met goudgeel zand en verschillende faciliteiten zoals: restaurants, watersportmogelijkheden, ligstoelen, parasols enz. In het nachtleven een bruisende plek waar de toeristen en locals bij elkaar komen om te genieten van de optredens en het lekkere eten in de restaurants die aan het strand liggen.

 

Vaersenbaai
De Vaersenbaai ligt ten westen van Willemstad aan de weg naar Bullenbaai. Dit strand is niet makkelijk toegankelijk, door de rotsachtige uitstraling. De baai beschikt niet over een groot zandstrand maar door de beschutte ligging is het zeer geschikt voor alle zwemmers. Het water is rustig en vlak. Ook voor snorkel liefhebbers is de Vaersenbaai zeer aan te raden.