Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheden van Willemstad, zijn natuurlijk de Pontjesbrug en Fort Amsterdam. Naast deze prachtige historische monumenten heeft de stad nog veel meer te bieden.

Sea_AquariumCuracao Sea Aquarium
Een van de populairste attracties van het eiland, is het Sea Aquarium in Willemstad. Dit is een perfecte locatie voor een dag eropuit met de hele familie. Het Aquarium ligt aan de zuidkust van het eiland ten oosten van Willemstad. Naast de vele aquaria die hier te vinden zijn, is er ook een jachthaven, hotel en een groot strand. U zult u versteld staan om de hoeveelheid (onderwater) dieren die hier te vinden zijn. Pijlstaartroggen, zeeschildpadden, pelikanen, flamingo’s, te veel om op te noemen. Het beschermde natuurgebied Curaçao Underwater Park ligt naast het Sea Aquarium en dient onder andere als onderzoeksgebied voor zeebiologen en andere wetenschappers.

Sea Aquarium Willemstad  – Adres :
The Curaçao Sea Aquarium
Bapor Kibra z/n
Willemstad, Curaçao

Muntenmuseum
In Willemstad vindt u ook het indrukwekkende muntenmuseum. Hier liggen de meest kostbare collecties van allerlei verschillende munten en bankbiljetten. Naast de munten en biljetten kunt u hier de meest schitterende edelstenen aanschouwen die in de vitrines tentoongesteld staan. Het museum beschikt over meer dan 500 edelstenen.
Muntenmuseum Willemstad- Adres:

Kura_hulanda_museumKura Hulanda
Kura Hulanda is gebouwd in de 17 en 18e eeuw en geeft een indrukwekkend beeld over de rol die toendertijd Hollanders hadden in de slavenhandel. Dit schitterende pand is nu opgedeeld in schitterende koloniale huizen met 80 hotelkamers en een volkenkundig museum wat recht doet aan deze tragische periode.

Kura Hulanda Willemstad – Adres:

 

 

curacao_museumCuraçao Museum
Dit museum is van oorspong een ziekenhuis voor de Nederlandse marine in het jaar 1853. Na de WO II werd dit museum gerestaureerd en had als doel de cultuur van Curaçao bewaren voor het nageslacht. Dit museum biedt een fascinerende collectie van lantaarns, beelden en scheepskanonnen van het vroegere Curaçao. Tevens zijn er geheel gemeubileerde kamers terug te vinden in de negentiende eeuwse stijl. Na een bezoekje aan dit museum heeft u een zeer goed beeld van hoe Curaçao vroeger was en hoe de mensen op het eiland leefden.

 

fort_amsterdamFort Amsterdam
Het welbekende Fort Amsterdam is gebouwd met als doel de haven van Willemstad te verdedigen. Ook was het Fort, het hoofdkwartier van de Directeur van de WIC ( West Indische Compagnie ). Fort Amsterdam ligt op een zeer centraal punt, aan de ingang van de haven in Willemstad. Dit fort is het grootste van de acht forten die op het eiland Curaçao staan. Tegenwoordig is de functie van dit prachtige en indrukwekkende gebouw de zetel van de Antilliaanse regering. Tevens kunt u in dit fort een prachtige kerk bezichtigen en de woning van de gouverneur. Fort Amsterdam staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Pontjesbrug_WillemstadKoningin Emmabrug
Deze beroemde brug wordt in de volksmond ook wel de Pontjesbrug genoemd. In 1888 is de brug gebouwd, met als grootste doel een tolbrug voor mensen die naar de overkant wilden. Tegenwoordig is de pontjesbrug een kenmerk van het eiland en maken er dagelijks ongeveer 15.000 voetgangers gebruik van deze brug. Een bezoek aan de prachtige stad Willemstad gaat gepaard met een bezoek aan deze brug. Niet te missen en een belangrijk kenmerk van het eiland en de cultuur die heerst op Curaçao.